راز سایه نرگیس کش
سایه در هوای پاک روستا همواره چشم نواز و برجسته ، بر تپه ها و دامنه کوهها در تکاپوست. هر تماشاگری بی اختیار، نگاه تحسین آمیزش را با او همسفر ساخته و دشت ودمن را درنوردیده و همرکاب سیر وسیاحتی دل پذیر میکند.
در یکی از این موهبتهای طبیعی و در یک عصر پائیز آذری، وقتی همراه گشتم با سایه سار زیبای نرگس کش، متوجه پدیده عجیبی شدم که ،مرا به وادی های راز آلود کشانید.
حدود ساعت یک ونیم نیمه های پاییز ، با نوک پیکان سایه نرگس کش در محل پل نیم لوله ای الیت در راه ارتباطی اوندست با نگاه همپا شدم، پیکان سایه با عبور از راه قدیمی اوندست ومحل آبدنگ به لت پوشهای بام منزل مرحوم مشتی هادی ومنزل دائی برزو خیمه زد وسپس به پای چشمه رسید واز آنجا با عبور از حمام قدیمی وشاخسار تنومند گردو دار مرحوم مشتی خان، وارد حریم بام خانه پدری ما و مرحوم حاجی ربیع شده و پس از طی طریق محوطه قدیمی مرحوم حاجی مصیب ومرحوم ملاعلی بابا، نقابش را بر سر امامزاده کشید و به سمت خاص روانه شد، یعنی ساعت دو نیم بعدازظهر همه محوطه قدیمی الیت در زیر سایه نرگس کش از نور آفتاب بی بهره شد.
ساعت ازسه ونیم گذشته وخورشید هنوز آخرین سوی حزن آلودش را بر مناره های مسجد دلیر دریغ نکرده و سایه از جاده اسپلوسر رد شده وبه سمت ولیردره خرامان خرامان پیش میرفت
این پدیده طبیعی یک اتفاق بوده یا گرینه ای ، چندان آشکار نیست، اما اینکه نیمی از سال الیت زودتر از هر نقطه پیرامون این دستی اش زیر سایه کوهی قرار میگیرد وآنگاه در نیمه دیگر سال ،همان تابلوئی دل انگیز می شود و در قاب پیشانیش مینشیند و هر بامداد دیرتر نور خورشید را در آغوش میکشد، وسوسه انگیز است.
زیر سایه ات هستیم نرگس کش پر هیبت
دل نوشته-اسکندر میردار
برای دیدن سایز اصلی عکس روی آن کلیک کنید
۳ نظر در “زیر سایه ات هستیم نرگیس کش پر هیبت”
«نرگس کش محراب و قبله نمای الیت»
با سلام خدمت دایی اسکندر میردار
دقت و باریک بینی شما قابل ستایش است، و همیشه در طبیعت الیت پدیده هایی را دیده و می بینید و مورد توجه خاص قرار می دهید که دیگران هر روز نظاره گر آنند اما اصلاً نمی بینند.
اما راز نرگس کش بسیار است. از جملۀ آن؛ استقرار مهندسی آن با شمایل خاصی است که نقاش بی بدیل طبیعت طراحی و نقاشی کرده است و شکل استقرار آن جهت خانۀ خدا را راهنمایی می کند و چون محرابی قبله نمای الیت است.
باسپاس محضر دایی اسکندر میردار.
تلاقی تنش سایه و آفتاب، در تغییرات فصول را با فرمول دایره مور، هندسی تفسیر نموده اید. هر از گاهی علیرغم فرا گیر شدن زرق و برق شهر، متاثر از دنیای مدرن چون ساختمان های بلند و زیبا ، ماشین های رنگارنگ با آپشن روز ، تلفن همراه فوق پیشرفته ، کامپیوتر با دریچه بیکران اینترنتی و دیگر امکانات ، نسل پویا و کنجکاو را کمی از جلال وطن غافل نمود . که زوال این خلا با تحریر و تصویر کشیدن گوشه ای از تاریخچه و فرهنگ غنی دیارمان جبران و قطعا تاثیر گزار خواهد بود.
با سلام خدمت دوستداران الیت و مهندس منصوری
چه زیبا بود توصیفِ نرگیس کَش از زبان دایی اسکندر .
وقتی قدم زنان به طرف چِلا سَر و دِبِن میروی روبه روی خود منظره ای میبینی که قابل توصیف نیست، پهنای کوه با زیبایی هایش، درختان موزی، لِوَر، بوته زرشک، قَرمِز خالاک و…رودخانه سپید پای کوه، تمام خستگی را از تن جدا میکند،من این عکس متحرک را خیلی دوست دارم