ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…

تماس با ما

۲۲

تیر

کاشتن سبزه

اسفند، ماه پایانی و زمستانی، هنگام کاشتن دانه و غلّه است کاشتن«سبزه‌ی عید» به صورت نمادین، از روزگاران کهن، در همه‌ی خانه‌ها و در بین همه‌ی خانواده‌ها مرسوم است. در ایران کهن، بیست و پنج روز پیش از نوروز، در میدان شهر، دوازده ستون از خشت خام برپا می‌کردند؛ یک ستون گندم، یک ستون جو، و به ترتیب برنج و باقلا، کاجیله (گیاهی است از تیره‌ی مرکبات، که ساقه‌ی آن به 50سانتی‌متر می‌رسد)، ارزن، ذرت، لوبیا، نخود، گنجد، عدس و ماش می‌کاشتند. در ششمین روز فروردین، با سرود و ترنم و شادی این سبزه ها را  می‌کندند و برای فرخندگی به هرسومی پراکندند. امروز در همه‌ی خانه‌ها رسم است که ده روز یا دو هفته پیش از نوروز، در ظرف‌های کوچک و بزرگ، کاسه، بشقاب، پشت کوزه و … دانه‌هایی چون گندم، عدس، ماش و … می‌کارند. در برخی از شهرهای آذربایجان، سومین چهارشنبه به خیس کردن و کاشتن گندم و عدس برای سبزه‌های نوروزی اختصاص دارد.    (برگرفته از سایت تبیان )

و اما روش درست کردن سبزه 

10-12 روز مانده به عید 1 لیوان گندم را درون کاسه ای بریزید ، درون کاسه اب بریزید تا اندازه ای که روی گندم ها را بپوشاند ، هر روز اب کاسه را تعویض کنید.

 پس از 2 روز گندم ها شروع به جوانه زدن میکنند و باید اب کاسه را خالی کنید ، گندم ها را درون یک دستمال نخی مرطوب قرار دهید ( دستمال باید همیشه مرطوب باشد ).

 پس از اینکه گندم ها شروع به ریشه زدن کردند انها را از دستمال خارج کنید ، درون ظرف اصلی یک لایه پنبه قرار دهید و گندم ریشه زده را روی پنبه پخش کنید ، روی گندم ها را پارچه نخی بیندازید و هر روز روی دستمال را با اب اسپری کنید تا گندم ها ساقه دار شوند.

 وقتی گندم ها ساقه نقره ای رنگ زدند پارچه را از روی انها برداشته و ظرف را در جایی خنک و کنار منبع نوری مانند پنجره قرار دهید ( از تابش مستقیم افتاب خودداری کنید ) ، هر روز روی گندم ها را با کمی اب اسپری کنید.

۲ نظر در “کاشتن سبزه

  1. بهروز شمس پور گفت:

    اسماعیل جان سلام
    مطلب،یادآوری شادی بخشی است . امیدوارم سال ۹۳ برای همه مردم دنیا سالی پر برکتی باشد.

  2. قاصدک گفت:

    سلام:
    سلام با عرض ادب:

    الیت سرزمین مادر بزرگم،واقعا جای افتخار دارد.

    انشاا.. سال ۹۳ برای همه ی مردمان ایرانیان،مخصوصا مردمان روستایی چه درروستای تله،ناتر، دلیر،الیت ،پر از شادی و نشاط و سلامتی باشد.و همیشه سر افراز

    برای شما مدیر وبلاگ دهکده الیت آرزوی سلامتی را خواستارم.

    با سپاس فراوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فيسبوک اینستاگرام تلگرام