در اولین روزهای کلاس درس دانشگاه در مهر1356 مردی شیک ومرتب بر جایگاه استاد قرارگرفت وطبق معمول برای معارفه ازدانشجویان خواست تا خود را معرفی کنند مثل روستایی کمرو فیلمهای صمد بلندشده و طوطی وار ریزومه ام را گفتم استاد گفت از کجای چالوس هستی ومن باتردید گفتم الیت ، استاد درحالیکه پیدابود انجا را میشناسد چشم ازمن برداشت و به سمت نفربعدی چرخاند اما اعتماد به نفسم را بالا برد.
در ادامه مطلب تصاویری از سنگ نوشته های یافت شده در روستاهای الیت و دلیر به همراه صفحات کتاب ارزشمند از آستارا تا استارآباد نوشته استاد دکتر منوچهر ستوده را مطالعه نمایید.
سالها بعد شادروان استاد میرزا علی اصغر اسفندیاری در پرس وجوی اساتید دانشگاه از استاد دکتر منوچهر ستوده پرسیدند و ماجرا رابرایشان نقل کردم فرمودند سالها قبل با استفاده از امکانات چاروداری به الیت آمده وتحقیقات مفصلی داشته اند.
امروز حاصل این تحقیقات برای ما الیتی ها بسیار گرانبهاست زیرا عکسها و مطالب ذیقیمتی از سنگ نوشته های به سرقت رفته الیت و دلیر را در اثر گران سنگ خویش بنام از آستارا تا استارآباد ثبت کرده که برای ما ارزش فراوانی دارد.
استاد دکتر منوچهر ستوده از مفاخر فرهنگی ایران اکنون پا به آستانه یکصدمین سال زندگی پربارش گذاشته او برگردن فرهنگ و تاریخ ایران و بویژه مازندران و گیلان حق قدرشناسی دارد وما الیتی ها نیز برکت یک قرن عمر پر ارزشش را به پاس حفظ گنجینه مفقود شده ما قدر دانسته و تداوم عزتمندانه آنرا مسیلت داریم.
استاد از شما سپاسگزاریم
اسکندرمیردار
وبسایت دهکده الیت از طرف خود و اهالی فهیم روستای الیت و دلیر ضمن تشکر ویژه از استاد دکتر منوچهر ستوده و آرزوی سلامتی و بهروزی برای ایشان از جناب آقای اسکندر میردار نیز برای معرفی ایشان و کتاب نفیسشان سپاسگزاری مینماید .
موفق و پیروز باشید
تعدای از صفحات کتاب از آستارا تا استارآباد که مربوط به مناطق تاریخی شهرستان چالوس و اطراف میباشد را جهت مطالعه و دانلود برای علاقمندان در لینکهای زیر قرار دادیم.
دانلود فایل pdf تصاویر سنگ نوشته ها و اماکن تاریخی شهرستان چالوس و دهستان کوهستان
[gview file=”http://www.elitvillage.ir/wp-content/uploads/2013/08/ketab656700005.pdf”]
۴ نظر در “یکصد گل بهار الیت درپای یکصدمین سال تولدت استاد”
با سلام-اینها همان سنگهایی نیستند که در دیوار سنگی خشکه چین اطراف محوطه امامزاده الیت کار گذاشته شده بودند و یکی از آنها هم در جنب خانه قدیمی پدرم-در کرسی ساختمان مرحوم دایی حبیب پدر آقای جهانگیر میردار قرار داشت؟ اینها که تا همین چند سال قبل بودند . حمل اینها هم با توجه به وزن و حجمشان بعید می دانم بدون جرثقیل در صورت استفاده از نیروی انسانی بدون همراهی حداقل ده نفر امکان پذیر باشد.چگونه نه صدایی شنیدیم ونه غریبه ای دیدیم !!! از ماست که بر ماست !!!
دوست بااحساس و خوشفکرم آقای ستار توپا اسفندیاری کاملا با شما هم عقیده ام این کوتاهی نسل ما بود و البته ناهنجاریهای اوایل انقلاب میگویند قبلا هم سردار اسعد یک نمونه را برای ارضای حس نامعقول کنجکاویش خرد کرد بقول شما از ماست که….
اسکندرمیردار
اسماعیل جان سلام و خسته نباشید.
ممنونم از داش اسکندر بخاطر معرفی دانشمندان و محققانی امثال دکتر ستوده
با سلام، علاوه بر سنگی که در پی خانه مرحوم عموحبیب میردار قرارداشت و اکنون خبری از آن نیست، شماری دیگر عبارتند از:
۱- در کنار در ورودی حمام قدیمی الیت یکی از این سنگها قرار داشت.
۲-پشت خانه عموسبحان میردار
۳- پی چال (پهن تر و کوتاه تر از بقیه بود)
۴-محدوده امامزاده و در دیوار سنگی آن (عکس موجود در کتاب دکتر ستوده)
۵-حیاط منزل عمو امان اله خان میردار(کماکان موجود است)
این اطلاعاتی است که حقیر به شخصه رویت کرده ام. مسلما کهن سالان موارد بیشتری را بیاد دارند.