عسلک (گل گاوزبان):
طبیعت:گرم و تر
نعناع
طبیعت:گرم
طرز تهیه:یک قاشق غذاخوری + سه لیوان آب جوش با شعله غیر مستقیم دم بکشد.
پتنیک (پونه)
طبیعت:اوایل بهار :گرم؛پاییز:خشک
طرز تهیه:یک قاشق غذاخوری + دو لیوان آب جوش با شعله غیر مستقیم دم بکشد.
کولپر (گلپر)
طبیعت:گرم و خشک
طرز تهیه:یک قاشق مربا خوری رادر یک لیوان آب جوش ریخته ، ظرفی را در آن گذاشته ، می گذارید پانزده دقیقه بماند تا به رنگ زرد درآید
کوچایی (چای کوهی )
طبیعت:گرم
طرز تهیه:یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آب جوش با شعله غیر مستقیم مدتی دم بکشد.
آیشم ( آویشن )
طبیعت:گرم
طرز تهیه:یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آب جوش ، با شعله غیر مستقیم دم بکشد.
گزنا ( گزنه)
طبیعت:گرم و خشک
خواص: تحلیل ورم های سخت ، چاق کننده بدن باز کننده انسداد کبدو طحال ، وفم رحم ، تنقیه کننده ریه و معده ، افزایش نیروی جنسی ، ضد قند خون ، غلظت خون ، چربی ، صفرا ، بلغم ، سنک کلیه ، سرطان ، امراض کلیوی و خون در ادرار ، خونریزی ها ، ریزش مو ، خستگی ، انگل ، کرم روده
طرز تهیه: یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آبجوش ، با شعله غیر مستقیم دم بکشد.
چای برگ درخت به
طبیعت: گرم ومعتدل
خواص: قابض ، نرم کننده سینه ، مقوی قلب، مفرح ، نشاط آور .
طرز تهیه: 10 تا 15 عدد برگ را 20 دقیقه خیسانده و بشویید و در یک لیتر آب در قوری ترجیحا ظرف مسی حرارت دهید و به محض اینکه به جوش آمده فورا شعله را ملایم کنید تا آب بدون حرکت شروع به بخار کند و گاهی برگ ها را بر هم بزنید زمانیکه 3/1 بخار شد چای آماده است. (می توانیداز هل یا چوب دارچین برای برای معطر کردن استفاده کنید)
از این چای مردم منطقه بندرت مصرف میکنند ولی از دانه به همچنین خود به به عناوین مختلف بطور پخته و خام مصرف می نمایند.
چای خچ (khach) برنج (چلتوک _شلتو ک)
طبیعت:گرم
طرز تهیه:یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آب جوش ، با شعله مستقیم پنج دقیقه بجوشد سپس با شعله غیر مستقیم یک ساعت دم بکشد.
از چای چلتوک برنج تا کنون نشنیده ام که بومیان منطقه استفاده کنند ولی به دلیل خواص زیاد و فراوانی آن در شمال ایران ذکر آن خالی از لطف نیست .
یک نظر در “گیاهان دارویی”
I guess finding useful, reliable inoframtion on the internet isn’t hopeless after all.