ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…

تماس با ما

۱۷

اردیبهشت

پیچک صحرایی

مشخصات ظاهری:
پیچک صحرایی ، گیاهی است علفی که ساقه‌های منشعب آن به طول 40 تا 100 سانتیمتر می‌رسد، حالت افتاده یا بالا رونده دارد. برگ‌های آن بیضوی دراز و دارای دولوب مشخص در قاعده پهنک است به طوری که به آن ظاهر سرنیزه‌ای می‌دهد. گل‌های آن به رنگ‌های صورتی ، سفید و یا مخلوطی از این دو رنگ است و در طول ساقه نیز به وضع منفرد یا به تعداد دوتایی ظاهر می‌شود. در سطح خارجی جام گل‌ آن، گاهی لکه‌های ارغوانی مشاهده می‌شود. پس از آمیزش گل‌های آن،‌راس دمگل‌ها به سمت پایین خمیدگی حاصل می‌کند به طوری که میوه دارای حالت آویخته است.

خواص:
پیچک صحرایی دارای خاصیت صفرا بر و مسهلی می‌باشد و همچنین در موارد زیر نیز مورد استفاده درمانی قرار می‌گیرد: التیام زخم‌ها-زردی-ترشحات مهبلی
اثر دارویی

– درمان یبوست : دم کرده ریشه گیاه به واسطه داشتن مواد رزینی به عنوان یک مسهل عمل کرده و یبوست را بر طرف می نماید.
اثر صفرابر: دم کرده ریشه گیاه، برگ یا دانه های گیاه پیچک صحرایی اثر صفرابر دارد.
التیام زخم ها: برگ های تازه این گیاه اگر بروی زخم ها قرار داده شود التیام دهنده زخم ها است.

گیاه کامل:
گیاهی است دو لپه چند ساله و خزنده و سطح آن صاف و بدون هیچ گونه کرکی می باشد. رشد رویشی آن از ابتدای بهار تا شروع سرمای سبک پاییز می باشد. معمولاً در سال اول قادر به تولید گل نیست و فقط ریشه های اصلی و جانبی خود را تقویت می کند.
تکثیر بوسیله بذر و ساقه های خزنده زیر زمینی می باشد

برگ
برگهای آن متناوب، کشیده و بلند عموماً سر نیزه ای شکل و نوک تیزند و دارای دمبرگی کوتاه می باشند. رگبرگ های پنجه ای آن از قاعده برگ آغاز شده و در انتهای برگ به صورت متقابل روی بروی هم قرار می گیرند.
برگ های پیچک در قاعده دارای لوب های پهن می باشند البته شکل برگ نیز به شرایط محیط رشد، از تخم مرغی و مستطیلی تا باریک و تیز می تواند متفاوت باشد. سر نیزه ای بودن برگ ها در شرایط تنش خشکی بیشتر قابل مشاهده است.

ساقه- یکساله– ارتفاع ساقه به 30 سانتی متر تا یکمتر می رسد- ساقه ها خزنده یا پیچنده اند- در حالت عادی روی زمین می خزند و هنگامی که مجاورت پایه یا گیاه دیگری قرار گیرند به دورآن می پیچند – ساقه ها دارای خطوط  برجسته ای روی سطح می باشند- ساقه در زمین های آیش حالت خزنده و در زراعت حالت پیچیده دارد.

گل : قیفی شکل منفرد روی دمگل نازک به قطر 4 سانتیمتر- به رنگ سفید یا صورتی روشن با خطوط کمی تیره تر از گلبرگ ها می باشد.- گلهای پیچک منفرد و محوری است.- کاسه آزاد و از پنج کاسبرگ پیوسته تشکیل یافته که پس از رسیدن دانه در قاعده میوه باقی می ماند-جام گل منظم – از پنج گلبرگ تشکیل شده- به قاعده گل پنج پرچم متصل است- تخمدان آزاد و از دو خانه تشکیل شده و به دو خانه باریک و استوانه ای شکل منتهی می شود.
عمر گلها یک روز اما تولید آنها به طور مداوم از ابتدای تابستان تا انتهای فصل رشد انجام می شود- دوره گل دهی اوایل تابستان تا اوایل پاییز است

میوه
میوه پیچک کپسول خشک شکوفا است که دو حجره دارد و از 2 شکاف باز می شود و دارای دو دانه است. دانه ها هرمی شکل کوچک و سیاه رنگ هستند.

محل رویش:
پیچک صحرایی در اکثر مزارع، باغ‌ها و کنار جاده‌های استان مازندران ، گیلان و منطقه دهستان کوهستان رشد می‌کند. این گیاه، در اکثر نواحی ایران از جمله: در 1500 متری قوچان، خراسان، قم، آبادان،‌ فارس، اراک، رودبار، اطراف تهران و … یافت می‌شود.

pich1 pich pich2

یک نظر در “پیچک صحرایی

  1. بهروز شمس‌پور گفت:

    اسماعیل جان سلام و خسته نباشید.
    ممنونم از شما بخاطر افزودن معلومات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فيسبوک اینستاگرام تلگرام